• Byggmann

Prosjekt Bjørndalåsen

NÅ STARTER BYGGINGEN I BJØRNDALÅSEN:

– En fantastisk beliggenhet

Knappe 15 minutter til Drammen, 40 minutter til Oslo og 45 minutter til Torp Sandefjord lufthavn. Med E18 og jernbane gjennom Sande har Bjørndalåsen en sentral beliggenhet i Vestfold – og nå starter byggingen.

– Vi har fått igangsettingstillatelse på to tomannsboliger som vi har startet på nå. Prosjektet har en byggetid på rundt ni måneder, så mot slutten av året vil vi levere nøkkelferdige boliger ut til kundene våre på løpende bånd, innleder selger og prosjektleder i Byggmann Drammen, David Enok Nilsen.

Bjørndalåsen ligger i åsen over Nordre Jarlsberg Brygge i Sande. Boligfeltet blir et solrikt og attraktivt nabolag med kort vei til skoler, barnehager, butikker, sjøen og naturen.

– I tillegg er det kort reisevei til byene rundt og fra Bjørndalåsen tar det bare noen få minutter med bil til togstasjonen, forteller prosjektlederen.

– En unik mulighet

Byggmann Drammen er en del av en større utbygging i Bjørndalåsen. Det første boligfeltet består av elleve boenheter – både eneboliger og tomannsboliger. Seks boliger er allerede solgt.

– Det har en fantastisk beliggenhet. Solrikt, kort vei til marka og utsikt til sjøen. Dessuten er det knapphet på eneboliger i både Drammen-regionen og i Sande. Sånn sett er dette en unik mulighet, mener han.

Kvaliteten på boligene er særs god med varierte og effektive planløsninger, store vindusflater og store terrassedører ut til de solrike terrassene. Med beliggenhet i et attraktivt område, romslige størrelser og elegant utseende, er dette boliger som garantert vil glede deg og din familie i mange år fremover.

– Alle våre boliger lages innenfor samme stilart og arkitektonisk uttrykk. Moderne funkishus med rette linjer, flate tak og store flater, forklarer Nilsen.

De vil bli levert med luft til luft-varmepumpe med mulighet til å styre enheten fra en app. I tillegg er det tilrettelagt for muligheten til å installere solcellepaneler. Slik kan du produsere egen energi, spare penger på strømregningen og bidra til å beskytte miljøet.

– Så er det selvsagt veldig godt isolert og bygget etter den standarden i TEK-17 som nye bygg skal ha i dag, fortsetter han.

"Mot slutten av året vil vi levere nøkkelferdige boliger på løpende bånd."

David Enok Nilsen

Porten til Vestfold

Kataloghus med en vri

Som medlemmer i Byggmann-kjeden har de et solid fagmiljø å støtte seg på. Ved Byggmann Gruppens hovedkontor i Ålesund sitter det arkitekter, prosjektutviklere og markedsavdeling.

– I Bjørndalåsen har vi tatt utgangspunkt i boliger fra katalogen, men gjort justeringer blant annet for å tilpasse oss de lokale kravene, sier prosjektlederen.

Ofte er husmodellene i idékatalogen bare et utgangspunkt som kunden kan la seg inspirere av. Det er imidlertid verdt å merke seg at også katalogmodellene er tegnet og prosjektert av arkitekter i Byggmann-kjeden.

– Det er ikke helt vanlig at man bruker katalogmodeller på den måten vi har gjort i Bjørndalåsen, men det har gitt oss muligheten til å vise at vi er tilpasningsdyktige.

Byggmann Drammen har også lang erfaring med å bygge boliger fra scratch som ikke er kataloghus.

– Alle boliger vi leverer er arkitekttegnet, uansett ferdighus eller om det bygges fra scratch, påpeker han.

Kontormøte ble boligfelt

Etter at planene for boligprosjektet ble kjent, var det Byggmann Drammen som tok kontakt med grunneier og eiendomsutvikler Georg Orvedal.

– Vi inviterte han inn på vårt kontor for å finne ut om vi ønsket å jobbe sammen om dette. Dermed satte vi i gang et forprosjekt der vi detaljprosjekterte boligene sammen med Byggmann-administrasjonen, siden vi i vårt system har verdifull kompetanse og et stort fagmiljø.

Forprosjektet resulterte i utbyggingsselskapet Bjørndalåsen Bolig AS, hvor Byggmann Drammen eier 50 prosent.

– På den måten bygger vi i delvis egen regi, og vi opplevde at det gode Byggmann-samarbeidet ga resultater i møte med en ny grunneier. Helhetsinntrykket gjorde at vi valgte hverandre – og nå bygger vi et helt boligfelt sammen, forklarer Nilsen.

Allsidige folk

Firmaet startet som Eurotec Entreprenør i 1993, og har lang erfaring i markedet. Etter hvert ble de medlem i Byggmann-kjeden, og driver i dag allsidig virksomhet.

– Vi driver ikke bare med nybygg av boliger, men også en del med rehabilitering og eiendomsforvaltning. I tillegg har vi flere utviklingsprosjekter i egen regi, forteller Nilsen.

Kundene er alt fra privatpersoner til proffkunder, som kanskje er den største kundegruppen.

– Nå for tiden har vi særlig fokus på B2B-markedet. Ofte er det utbyggere som skal drive utleie eller legge ut boligene for salg.

 

Du kan lese mer om Byggmann Drammen ved å klikke på denne lenken.

Alle foto: Slipstream Media
Denne saken var opprinnelig publisert som annonsørinnhold i BA 2023

Effektive boligbyggere

EFFEKTIVE BOLIGBYGGERE:

– Har du tomten, fikser vi resten!

Når du kommer til Byggmann Drammen, trenger du egentlig bare en tomt eller en idé. Herfra håndterer de alt fram til nøkkelen står i døra – enten du er profesjonell utbygger eller privatkunde.

– Badene ble heist på plass, komplett med dorullen hengende på veggen og håndkleet klart, sier selger og prosjektleder David Enok Nilsen.

Med så effektive byggemetoder, er det ikke rart det går unna når Byggmann Drammen setter i gang.

Den toetasjes åttemannsboligen i Solbergelva de begynte på i juli 2021, er allerede ferdigstilt.

– Lavblokka er oppført i fabrikkproduserte veggelementer, kombinert med ferdige baderomsmoduler. Da går ting raskt, selv om det alltid vil gjenstå en del håndverksarbeider før boligene er helt komplett, sier Nilsen.

Effektiv prosess

I løpet av den første uken på prosjektet, var veggene i første etasje på plass. Uken etter ble badene heist på plass, før gulvet mellom etasjene ble bygget.

Deretter ble prosessen med vegger og bad gjentatt i andre etasje, før taket ble heist på plass.

– Elementbygging er ikke bare effektivt, men gir også et kvalitetsmessig godt resultat. Dessuten er det mer miljøvennlig, med lite kapp og avfall i produksjonen, mener Nilsen.

"Vi har lang erfaring med å bygge boliger fra scratch som ikke er kataloghus."

David Enok Nilsen

Boligbygging fra A til Å

Åttemannsboligene i Solbergelva er et samarbeid med DakArk, som er arkitektkontoret til Byggmann Gruppen. Her har Nilsen og kollegene fått god hjelp med både prosjektering, beregninger og tegninger.

– Ofte er husmodellene i idékatalogen bare et utgangspunkt som kunden kan la seg inspirere av. Vi har lang erfaring med å bygge boliger fra scratch som ikke er kataloghus, forteller Nilsen.

Har du kjøpt deg en tomt, er det med andre ord bare å ta kontakt med Byggmann Drammen.

– Vi hjelper deg med byggesøknad og tegner et hus som passer til både tomten, dine ønsker og behov. Vil du ha alt nøkkelferdig, kan du få det. Eller vi kan avtale hva du eventuelt ønsker å gjøre selv.

Bli inspirert!

Idékatalogen til Byggmann er full av inspirerende husmodeller til små og store boligprosjekter.

Bestill katalogen her

Allsidige folk

Firmaet startet som Eurotec Entreprenør i 1993, og har lang erfaring i markedet. Etter hvert ble de medlem i Byggmann-kjeden, og driver i dag allsidig virksomhet.

– Vi driver ikke bare med nybygg av boliger, men også en del med rehabilitering og eiendomsforvaltning. I tillegg har vi flere utviklingsprosjekter i egen regi, forteller Nilsen.

Kundene er alt fra privatpersoner til proffkunder, som kanskje er den største kundegruppen.

– Nå for tiden har vi særlig fokus på B2B-markedet. Ofte er det utbyggere som skal drive utleie eller legge ut boligene for salg.

OM BYGGMANN

  • En av Norges største boligkjeder av frittstående byggefirma.
  • Den landsdekkende kjeden består av ca. 100 medlemsbedrifter som omsetter for ca. 3 mrd. kroner i året.
  • Kjeden har i over 35 år utviklet et av markedets mest komplette konsept for boligbyggere i Norge.
  • Byggmann Drammen har 15 ansatte inkludert håndverkere og administrasjon, med base på Lierstranda.
  • Kjedens hovedkontor ligger på Vigra ved Ålesund.

Jobber ikke bare lokalt

Byggmann Drammen har i dag en stab på 15 personer, inkludert fire i administrasjonen på Lierstranda.

Som medlemmer i Byggmann-kjeden, har de et solid fagmiljø å støtte seg på. Ved Byggmann Gruppen sitt hovedkontor i Ålesund sitter blant andre arkitekter, prosjektutviklere og markedsavdeling.

–  Å være en del Byggmann-systemet gjør oss til en betydelig større aktør. Det gir trygghet både for oss og kundene våre, mener Nilsen.

Selv om firmaet jobber mest i Drammen-distriktet, har de oppdrag også andre steder. Blant annet har de hatt hytteprosjekter både i Trysil og på Norefjell.

– For oss er det stor fordel å ha base i Drammens-distriktet. Med 3-4 timers kjøring i hver retning dekker vi veldig mye av det sentrale sør- og østlandsområdet.

Alle foto: Natalie Sæthre
Denne saken var opprinnelig publisert som annonsørinnhold i BA 2022